Gronding – de hoofdfactor naar rust en ontspanning

Gronding is voor één van de allerbelangrijkste elementen, die belangrijk zijn om stabiel in het leven te staan. Gronding houdt in dat u stevig met beide voeten op de grond staat en goed in balans kunt blijven. Gronding is niets anders dan zich verbinden met “moeder aarde”.

We mogen niet vergeten, de mens denkt dat moeder aarde van hun is, maar het is een feit dat WIJ TOT MOEDER AARDE BEHOREN!

Maak en herstel daarom uw verbinding, en uw (genees)kracht, op emotioneel en fysiek vlak zal versterken en beschermd worden.

Gelooft u dit niet – probeer dan volgende oefening voor het slapen gaan, gedurende 10-tal minuten, u zal beter slapen, en overdag rustiger zijn.

Baat het niet, dan schaadt het niet!

Oefening meditatie gronding:

 • Ga voor het slapen gaan – of gewoon tijdens het beginnen van een dutje half zitten, of volledig liggen, zo dat u zich het relaxt voelt, met uw handen waar u deze het meest ontspannend acht. Naast uw lichaam – op uw buik – zoek even de meest aangename positie.
 • Adem diep IN via uw NEUS en adem diep UIT via uw mond.
  o Dit om te mijden dat u te veel zuurstof binnenkrijgt en draaierig zou worden.
 • Deze beademing moet via de buik verlopen en niet via de borst.
  o als u dit goed doet, ziet u enkel uw buik de beademingsritme volgen.
  o dit moet natuurlijk verlopen zonder forceren.
 • Terwijl u aan het mediteren – ademen bent via uw buik, beeld u zich in dat er via uw stuitbeentje een koord groeit en uw koord laat u net zolang groeien tot u diep in moeder aarde zit, en daar hecht u deze koord ergens vast.
  o Deze oefening vraagt natuurlijk enige verbeelding – visualisatie.
 • Nu dat u verbonden bent met moeder aarde, visualiseert u dat alle negatieve en minder aangename momenten van die dag door deze koord terug naar moeder aarde gaan.
 • Moeder aarde is er om ons te helpen, ziet deze energie niet als negatief.

Deze oefeningen kunt u ook tijdens het werk doen, bij een stresserend moment, even rustig ergens gaan zitten (desnoods op het kleinste plekje) en deze techniek toepassen, u zult hier uiteindelijk tijd in winnen doordat uw stressfactor wordt verlaagd!

VEEL SUCCES